• Деца с непоносимост или алергии към млякото и млечните продукти трябва да приемат допълнително калций

  Да! Но какъв?

  Калцият е един от най-важните елементи в човешкото тяло. Особено голямо значение има адекватният му прием при децата, когато е и най-висока усвояемостта му. С напредването на възрастта този процес намалява. За съжаление все повече са децата с наследствена или придобита непоносимост към млечни продукти. Тази непоносимост, която може да премине към алергия, е два вида: към лактоза или към белтъка на млякото. Задължителна част от лечението е подлагане на хранителен режим, изключващ или ограничаващ приема на млечни продукти. Разбира се, има алтернативни  храни, които също могат да предоставят на детето калций, но те съвсем не са достатъчни.

  Ето защо педиатрите препоръчват прием на хранителни добавки, които съдържат този толкова важен за изграждането на здрава костна структура на децата елемент. На пазара има немалко разнообразие на такива продукти, но всички те са синтетични. Характерно за тях е, че са на база калциев карбонат, който е с ниска усвояемост, от една страна, а от друга страна води до запек на детето.

  За да се направи една таблета ефервесцентна, тя претърпява обработка, която включва и доста препарати. Освен това в такива таблети се ползват овкусители и оцветители, които невинаги са с натурален произход. Тези факти до голяма степен компрометират определението „детски” хранителни добавки, защото децата, особено тези с алергии, трябва да приемат във възможно чиста и натурална форма нужните витамини и минерали.

  Отскоро на българския фармацевтичен пазар се предлага единственият натурален мултиминерален комплекс Коксамин Киндер. Той е разработен на база познатия вече от години Коксамин Д на ирландската фирма „Маригот”. Характерно за него е, че се произвежда от калцефицирани червени водорасли, които виреят в чистите води на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Има високо съдържание на калций, магнезий, цинк, желязо, фосфор – общо 74 микроелемента и минерала. Калцият от Коксамин Киндер е с 20% по-добре усвоим от млечния калций и с малко над 40% от трикалциевия фосфат. Това се дължи на уникалната му пореста структура, където минералът е представен в три полиморфни форми – калцит,арагонит и ватерит.

  Една опаковка  Коксамин Киндер съдържа 20 сашета. Всяко саше съдържа 300 мг Са++,  като за по-добра абсорбция е добавен и 5мкг Вит.Д3 . Разтваря се във вода или в любимия натурален сок на детето. Придава допълнително лек кисел вкус. Не съдържа лактоза, фосфати, консерванти, оцветители, овкусители и аромати.

  Коксамин Киндер е произведен от стандартизиран продукт (Lithothamnion Calcareum), притежаващ сертификация за качество от Kosher, Halal, USA FDA „GRAS”, ЕU Health, Non GMO, ISO и HACCP.

  Произведено от Marigot – Ирландия за “Хербамедика” ЕООД – България. 02/818 48 70

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply