• Доц. Антоанета Тончева за Коксамин

  С продукта Коксамин се запознах на Националната конференция по остеопороза и остеоартроза. Впечатлих се от многобройните лабораторни и клинични изследвания, които подкрепяха всяко едно твърдение за него. Във време, когато се предлагат всякакви хранителни добавки, за мен като специалист е важно да съм сигурна в качествата на препаратите, които изписвам на моите пациенти.

  Коксамин е растителен калций с доказано високо съдържание на елементарен (усвоим) от организма калций. С неговото приложение се избягват страничните ефекти на редица други калциеви продукти, а именно запек и увеличена стомашна киселиност. Това твърдение на производителя се доказа и от моята практика. При много от другите познати на фармацевтичния пазар подобни продукти се налага пациентите да взимат и разхлабващи препарати, което допълнително оскъпява терапията и води до дискомфорт.

  При Коксамин този проблем не съществува. Наличието на допълнителни 74 микроелементи и минерали дават допълнителен ефект върху цялостното състояние на организма.

  Предлагането на две форми на Коксамин, а именно Коксамин и Коксамин D, е чудесно решение, защото ми дава възможност да го включвам в терапевтичния процес с оглед на изписаните други лекарства и съобразно хранителния режим на пациента.

  Доц. д-р Антоанета Тончева
  Специалист по вътрешни болести и ревматология,
  Национална многопрофилна транспортна болница – гр. София

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply