• 22 JAN 16

  Coxamin K

  coxamink

  COXAMIN К е хранителна добавка, съдържаща високо усвоим калций, получен от калцифицирани червени водорасли Lithothamnion Calcareum и максимални количества натурални витамин K2 и витамин D3.

  Две таблети COXAMIN K съдържат: Калций (Ca++) – 720 mg, Витамин D3 – 10 µg, Витамин К2 – 100 µg и други естествено налични общо 74 микроелемента и минерала.

  Други съставки: емулгатор – магнезиев стеарат, микрокристална целулоза.

  Прием: До 2 пъти дневно по 1 таблета след храна. По-високи дози могат да се приемат след консултация с лекар.

  За калция в COXAMIN К

  Червените водорасли обитават ограничени територии около чистите брегове на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Жизненият цикъл на водораслите е четири-пет години, като за този относително кратък период те усвояват голямо количество минерали от морето. Калцият в COXAMIN К има уникална пореста структура, подобна на пчелна пита, която, след първична хидратация, се видоизменя в гладка. Тя не наподобява тебеширената, зърнеста структура, с която обикновено свързваме представата за калциев продукт. Калцият, получен от Lithothamnion Calcareum, е най-добре усвоимият от човешкия организъм. Той е с 20% по-ефективно усвоим от калция в млечните продукти и с около 38% от трикалциевия фосфат.

  Оптималната усвояемост се дължи на специфичната структура, като в COXAMIN К калцият е наличен в три полиморфни форми – калцит, арагонит (орторомбична структура) и ватерит (шестоъгълна структура). Калциевият карбонат например, се състои изцяло от калцит – ромбоидна решетъчна форма.

  Всъщност COXAMIN К е не само най-добре усвоимият калциев продукт, той е мултиминерален продукт. В COXAMIN К се съдържат още магнезий, бор, мед, манган, йод, цинк и още много други минерали, като общият им брой е 74.

  COXAMIN К и костна плътност

  Различни фактори оказват влияние върху това колко от калция, който постъпва в организма, достига в действителност до кръвта. С напредването на възрастта например, усвояването на всички необходими витамини и минерали става все по-затруднено. Състоянието на костната плътност е зависимо от няколко елемента: витамин D3 е отговорен за абсорбирането на важните за костите минерали – калций и фосфор, a витамин K2 осигурява транспортирането на калция до костите.

  В механизма, обясняващ синергичното взаимодействие между трите елемента – калциеви йони, витамин K2 и витамин D3, участва зависимият от витамин К протеиностеокалцин. Остеокалцинът е високо чувствителен биохимичен индикатор за статуса на витамин К, който, когато е в активната си форма, стимулира костното образуване и плътност. Постъпилият в организма витамин D3 увеличава синтеза на остеокалцин, но ако приемът на витамин К е недостатъчен, остеокалцинът остава в неактивна форма (некарбоксилиран остеокалцин). Високите нива на некарбоксилиран остеокалцин се свързват с ниска минерална плътност на костите и съответно с по-висок риск от фрактури.

  Другият отговорен за костното здраве протеин е матричният Гла-протеин(MGP), който се намира в стените на кръвоносните съдове и е отговорен за „извеждането“ на калция от артериите и меките тъкани, предпазвайки ги от калцифициране (втвърдяване). Витамин К2е необходим за активирането и на този протеин, който „извежда“ калция от стените на съдовете, като така запазва тяхната еластичност, и в същото време подпомага доставката на калций до костите.

  COXAMIN K доставя минерали в организма, а добавените витамини К2 и D3правят тези минерали достъпни за костите.

  Защо COXAMIN K?

  COXAMIN K е формула, благодарение на която физиологичният цикъл за прием и доставяне на калций и други минерали до костите е завършен. Необходимите за оптимална абсорбция на калций витамини К2 и D3 не само са част от състава на COXAMIN K, но и са от най-високо качество, натурални са и са в максимални количества.

  Борът и цинкът играят важна роля за биовиталността на калциевия източник. Магнезиевият минимум, витамин К2 и витамин D3 допринасят за оптималната абсорбция на калция в организма.

  Съдържащият се COXAMIN K витамин К2 е под формата на менахинон-7 (МК7). Това е доказано по-добрата форма по отношение на бионаличност и биоактивност, спрямо витамин К1 или менахинон-4. Използваният в COXAMIN K мастноразтворим МК7 е натурален, получен чрез ферментация на B. subtilis natto, без никакви синтетични обработки.

  Обобщение:

  • В COXAMIN K калцият е в най-добрата за усвояване от организма полиморфна форма. Освен това в него естествено се съдържат още 74 минерали и микроелементи, които благоприятстват биовиталността на калция, а и всеки сам по себе си благоприятства за нормалната минерална наличност в организма.
  • Наличният в COXAMIN K витамин D3регулира калциевите серумни нива. Витамин D3 увеличава резорбцията на калция в стомашно-чревния тракт и намалява загубата на калций през бъбреците.
  • В COXAMIN K се съдържа витамин К2, който е отговорен за правилното оползотворяване на калция в организма.
  • В COXAMIN K е постигнато синергично действие между витамин D3 и витамин К2, които си партнират при регулирането на калциевата обмяна, тъй като много от ползите на витамин D3 се постигат при наличие на достатъчно витамин К2 в организма.
  • Всяка от вложените в COXAMIN K съставки е с най-високо качество, доказано с многобройни изследвания и сертификати. Активните съставки са от натурален произход и са вложени в количества, необходими за постигане на ефективност.
  • COXAMIN K не предизвиква констипация, щади бъбреците и не съдържа алергени.

  Приложение:

  • При остеопороза – изгражда по-здрава костна структура и забавя костната загуба при менопауза. COXAMIN K намалява риска от фрактури.
  • При намалена ставна подвижност – спомага за укрепване на ставните повърхности и подобрява ставната подвижност.
  • За възстановяване след физическа активност – намалява мускулната умора и ускорява възстановяването.
  • Набавя необходимите по време на бременност калций, витамин D3, магнезий, желязо и други минерали и микроелементи. (Да се приема след консултация с лекар!)
  • При хранителен режим, свързан с намален прием на мляко и млечни продукти.
  • COXAMIN K подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите.
  • Изключително подходящ за подрастващи момичета за оформяне на опорно-двигателен апарат.

  Пълен състав на микроелементи и минерали в COXAMIN K

   Вещество  Единица   Количество за

  1000 mg COXAMIN

   Вещество

   Единица 

  Количество за

  1000 mg COXAMIN

  Алуминий ppm 123 Меркурий ppm 0,006
  Антимон ppm 0,43 Молибден ppm 1,13
  Арсен ppm 0,17 Неодим ppm 0,042
  Барий ppm 5,73 Никел ppm 2,21
  Берилий ppm 0,79 Ниобий ppm 6,68
  Бисмут ppm 0,085 Осмий ppm < 0,05
  Бор ppm 14,6 Паладий ppm < 0,01
  Бром ppm 10,9 Фосфор ppm 268
  Кадмий ppm 0,26 Платина ppm < 0,01
  Калций ppm 360 100 Калий ppm 2380
  Въглерод ppm 122 000 Празеодим ppm 0,45
  Церий ppm 0,84 Рений ppm < 0,05
  Цезий ppm 0,76 Родий ppm < 0,01
  Хлорид ppm 1070 Рубидий ppm 1,27
  Хром ppm 1,51 Рутений ppm 0,085
  Кобалт ppm 1,35 Самарий ppm 0,052
  Мед ppm 7,88 Скандий ppm 0,272
  Диспросий ppm 0,084 Селен ppm 1,28
  Ербий ppm 2,53 Силикон ppm 920
  Европий ppm 0,048 Сребро ppm 0,41
  Флуорид ppm 5,29 Натрий ppm 1930
  Гадолиний ppm 0,18 Стронций ppm 2560
  Галий ppm 4,06 Сяра ppm 6380
  Германий ppm 0,17 Тантал ppm 0,055
  Злато ppm < 0,01 Телур ppm 0,038
  Хафний ppm < 0,03 Тербий ppm 0,042
  Холмий ppm < 0,05 Талий ppm 0,72
  Индий ppm 0,049 Торий ppm 0,042
  Йод ppm 27,6 Тулий ppm 0,113
  Иридий ppm < 0,05 Калай ppm 0,075
  Желязо ppm 419 Титаний ppm 9,03
  Лантан ppm 0,88 Волфрам ppm 0,087
  Олово ppm 0,115 Ванадий ppm 7,06
  Литий ppm 2,85 Итербий ppm 0,081
  Лутеций ppm 0,020 Итрий ppm 1,19
  Магнезий ppm 22 500 Цинк ppm 9,34
  Манган ppm 36,6 Цирконий ppm 2,79
  Витамин D3 ppm 5
  Витамин К2 ppm 50

  1 ppm = 1 μg = 0.0001 mgПродукти

 • Coxamin

  COXAMIN e уникален продукт, съдържащ калций, изцяло на растителна основа. Произвежда се от калцифицирани Червени водорасли – Литотамнион калкареум.

 • Coxamin D

  COXAMIN D е разработен на базата на COXAMIN, обогатен с 5 μg Витамин D3/на 1 таблета.
  Този витамин е отговорен за доставянето на важните за костите – калций и фосфор.

 • Coxamin Kinder

  COXAMIN KINDER е уникален биоактивен мултиминерален комплекс, с формула свободна от лактоза и фосфати. Не съдържа пестициди, консерванти, оцветители, овкусители и аромати.

 • Coxamin Magne

  COXAMIN MAGNE e уникален продукт, съдържащ 74 микроелемента и минерала, изцяло на растителна основа. Произвежда се от калцифицирани Червени водорасли – Lithothamnion Calcareum.

 • Coxamin K

  COXAMIN К е хранителна добавка, съдържаща високо усвоим калций, получен от калцифицирани червени водорасли Lithothamnion Calcareum и максимални количества натурални витамин K2 и витамин D3. Две таблети COXAMIN K съдържат: Калций (Ca++) - 720 mg, Витамин D3 - 10 µg, Витамин К2 – 100 µg и други естествено налични общо 74 микроелемента и минерала. Други съставки: емулгатор - магнезиев стеарат,