• 05 OCT 14

  Coxamin Kinder

  coxamin_kinder_rgbЕдно саше COXAMIN KINDER (Lithothamnion Calcareum) 2000 mg съдържа:
  Калций (Ca++) – 300 mg, Витамин D3 – 5 μg, Магнезий (Mg) – 30 mg, Сяра (S) – 3,9 mg, Калий (K) – 2,38 mg, Натрий (Na) – 4,68 mg, Желязо (Fe) – 324 μg, Фосфор (P) – 640 μg, Манган (Mn) – 69,6 μg, Йод (I) – 28 μg, Бор (B) – 31,2 μg, Цинк (Zn) – 14,60 μg, Мед (Cu) – 2,18 μg, Кобалт (Co) – <0,10 μg, Селен (Se) – 7,40 μg и други описани в Пълен състав на микроелементи и минерали в COXAMIN KINDER.

  Помощни вещества: Фруктоза.

  COXAMIN KINDER е уникален биоактивен мултиминерален комплекс, с формула свободна от лактоза и фосфати. Не съдържа пестициди, консерванти, оцветители, овкусители и аромати.
  Предназначено за деца от 3 до 8 годишна възраст.

  Дозировка: едно саше дневно след храна; по лекарско предписание: до 2 сашета на ден.
  Начин на прием: изсипете съдържанието на сашето в 100-200 мл от любимия натурален сок на Вашето дете и разбъркайте до пълното му разтваряне. Придава допълнително лек лимонов вкус.
  COXAMIN KINDER се предлага в опаковка от 20 сашета.

  Произведено от: MARIGOT LTD – Ирландия съвместно с “Хербамедика” ЕООД, България, София, жк “Бъкстон”, ул. „Иван Сусанин” 45 Б, тел.: 02/818 48 70; факс: 02/818 48 71

  Какво представлява COXAMIN KINDER и за какво се прилага?

  COXAMIN KINDER e биоактивен мултиминерален комплекс с високо съдържание на калций, магнезий, желязо, фосфор, цинк и други микроелементи и минерали, изцяло на растителна основа. Разтворимата му форма го прави лесен за прием от деца. Произвежда се от калцифицирани Червени водорасли – Lithothamnion Calcareum. Те обитават ограничени територии около чистите брегове на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Жизненият цикъл на водораслите е четири-пет години. За този относително кратък период те усвояват голямо количество микро и макроелементи от морето. Уникално е не само естественото голямо разнообразие на тези елементи, но и научно доказаният факт, че отношението помежду им е точно такова каквото е в човешката кръвна плазма.

  COXAMIN KINDER има уникална пореста структура, подобна на пчелна пита, която след първична хидратация се видоизменя в гладка. Тя НЕ наподобява тебеширената, зърнеста структура, с която обикновено свързваме представата за калциев продукт.

  Проведените десетки клинични проучвания върху Lithothamnion Calcareum /2003 – 2008 г./ с партньорството на международни университети и институти, като Rowett Research Services, U.K.; Ashtown Food Research Centre, Ireland; University of Manitoba, Canada; Minnesota Applied Research Center, USA; Nizo Food Research, The Netherlands; доказват, че Lithothamnion Calcareum e най-добре усвоимият калциев продукт. Калцият, получен от COXAMIN KINDER, е с 20% по-ефективно усвоим от калция в млечните продукти и с малко над 40 % от трикалциевия фосфат.

  Това се дължи на специфичната му структура:
  В COXAMIN KINDER, съдържанието се поделя между три полиморфни форми – калцит, арaгонит (орто- ромбична структура), ватерит (шестоъгълна структура). Калциевият карбонат например се състои почти изцяло от калцит – ромбоидна решетъчна форма.

  COXAMIN KINDER е мултиминерален комплекс – съдържа около 15% елементен калций, но също така е богат на други крайно необходими минерали. В него се съдържат още Магнезий (1,5%), Бор, Мед, Манган, Селен, Цинк и много други микроелементи и минерали (общо 74, подробно описани в Пълен състав на микроелементи и минерали вCOXAMIN KINDER). Магнезиевият минимум допринася за добрата абсорбция на калция от организма, а борът и цинкът играят важна роля в биовиталността на калциевия източник.
  Спазвайки RDI и EU RDA за прием на хранителни добавки при деца, COXAMIN KINDER предоставя препоръчителния дневен прием на основните микроелементи и минерали, необходими за правилното развитие и растеж на децата.

  КАЛЦИЯТ И ДЕЦАТА

  Калцият е най-богато представеният елемент в човешкото тяло. Той има две ключови роли. Малко количество от него участва в регулацията на критични за живота функции – предаване на нервния импулс, съкращение на мускулите, активация на някои ензими. Повече от 99% от калция участва в изграждането на минералните структури на скелета и определя тяхната здравина. Калцият постоянно се натрупва в умножаващите се клетки на костите. Усвояването на калция се регулира от витамин Д, приемът на който подобрява абсорбцията на калций от организма. Колкото по-добро е развитието на костите в детството, толкова по-здрави ще бъдат те в късна възраст.
  През юношеството костите растат бързо, затова тийнейджърите се нуждаят от много калций в своята диета. Най-висока е усвояемостта на калция в детска и юношеска възраст, а с увеличаване на възрастта постепенно намалява. Риск от калциев дефицит се явява не само при абсолютен недостиг на минерала, но и при дисбаланс с приема на някои други минерални вещества. Недостатъчният прием на калций в критични периоди от живота е определящ при борбата в по-напреднала възраст с болести като остеопорозата или т. нар. „чупливи кости”. Необходимо е хранителният прием на калций да съответства на референтните стойности, съобразени с възрастта и физиологичното състояние на човека.

  МАГНЕЗИЯТ И ДЕЦАТА

  Децата имат специфични нужди от магнезий за растежа на костите, функционирането на мускулите и мозъчната дейност. Липсата на магнезий при децата е често в основата на оплаквания от типа: болки в корема, притеснителност, проблеми със съня, липса на апетит, нервни тикове. Магнезият участва в образуването на имунната защита – той влиза в синтеза на антителата и на естествения интерферон (важна анти-вирусна молекула). Липсата на магнезий предизвиква освобождаване на завишени количества хистамин, които предизвикват алергични кризи при предразположените индивиди. В много случаи подобренията в менюто и евентуално приемът на магнезий като хранителна добавка в тримесечен период са достатъчни, за да спрат оплакванията.

  ЖЕЛЯЗОТО И ДЕЦАТА

  Желязото е есенциален микроелемент. То участва в изграждане на хемоглобина в еритроцитите, миоглобина в мускулите и поддържа активността на редица ензими. Недостигът на желязо води до железен дефицит, който в по-напреднал стадий прераства в желязо-дефицитна анемия. Желязонедоимъчната анемия е най-честата анемия в детска възраст. Обикновено причините са ранно отбиване на кърмачетата /преди 6 месечна възраст или още по-рано/ непълноценно хранене – липса в менюто на така необходимите месо и зеленчуци. При децата дефицит на желязо се установява най-често между 6-24 месечна възраст. Лекият недостиг е относително безсимптомен, докато при по-тежкия могат да се наблюдават раздразнителност, лесна умора, обилно изпотяване. Децата са с бледи кожа и лигавици, установява се ускорена сърдечна честота и функционален сърдечен шум. При по-тежък недостиг на желязо настъпват сериозни нарушения, към които се отнася и сърдечна недостатъчност.

  ФОСФОРЪТ И ДЕЦАТА

  Фосфорът е основен хранителен елемент за растежа и развитието на костите и меките тъкани. Той се съхранява предимно в костите и е от жизнено значение за производството на енергия, както и за структурата на ДНК.
  Съществено е да се знае, че при малките деца калциевото съдържание в храненето трябва да надвишава това на фосфора, което гарантира неговата добра усвояемост /това съотношение е естествено постигнато в COXAMIN KINDER/. Дефицитът на фосфор предизвиква мускулни и костни увреждания, забавен растеж на децата и нарушения в белите кръвни клетки. Правилната употреба на фосфор помага за възстановяването на костите при фрактури.

  ВИТАМИН Д И ДЕЦАТА

  Витамин Д, наричан още „витамин на слънчевата светлина” върши основната си работа дълбоко в недрата на костите. Витамин Д е отговорен за доставянето на важните строители на костите – калций и фосфор – до местата, където те могат да помогнат на костите да растат при децата и да се реминерализират при възрастните. Прави го първо, като подсигурява абсорбирането на тези минерали в червата; второ, като вкарва калций от костите в кръвта; и трето, като помага на бъбреците да реабсорбират двата минерала. Общият препоръчван дневен прием при деца (чрез храна, хранителни добавки и слънчеви лъчи, тъй като този витамин се синтезира в кожата и под въздействието им) на витамин D е 200 IU (5 μg) дневно.

  ПОКАЗАНИЯ

  COXAMIN KINDER осигурява необходимата дневна доза от калций, нужен за пълноценното развитие на децата. Препоръчва се при профилактика на рахид, болки в ставите и костите по време на разтежа, както и при деца с алергии и хроничен нефрит с бъбречна недостатъчност. Повишава тонуса , укрепва имунната система , зъбите и костите.

  COXAMIN KINDER се препоръчва при неспокойни деца, с емоционални избухвания, безпричинен плач, склонност към депресия. Тези симптоми са сигурен признак на недостиг на калций.

  COXAMIN KINDER е подходящ при всички състояния, изискващи увеличен прием на микро и макроелементите Калций (Ca), Магнезий (Mg), Фосфор (P), Сяра (S), Желязо (Fe), Калий (K), Манган (Mn), Бор (B), Йод (I), Цинк (Zn), Мед (Cu), Селен (Se), Кобалт (Co) и други, които са посочени в таблицата – Пълен състав на микроелементи и минерали вCOXAMIN KINDER.

  COXAMIN KINDER е уникален биоактивен мултиминерален комплекс, с формула свободна от лактоза и фосфати. Не съдържа пестициди, консерванти, оцветители, овкусители и аромати. Изцяло растителният му произход го прави подходящ за вегетарианци.

  COXAMIN KINDER не предизвиква констипация, щади стомашната лигавица и паренхима на бъбреците.

  COXAMIN KINDER е произведен от стандартизиран продукт (Lithothamnion Calcareum), притежаващ сертификация за качество от Kosher, Halal, USA FDA „GRAS”, ЕU Health, Non GMO, ISO и HACCP.

  Тегло на едно саше: 3000 mg
  ТД № 29 / 01.08.2009 г.
  Годен до: виж опаковката
  Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца.
  Не е лекарствен продукт. Продуктът е хранителна добавка.
  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  Да не се ползва като заместител на разнообразното хранене.

   

  Пълен състав на микроелементи и минерали в COXAMIN KINDER

  Вещество

  Единица

  Количество
  за 2000 mg
  COXAMIN KINDER

  Вещество

  Единица

  Количество за 2000 mg COXAMIN KINDER

  Алуминий

  ppm

  65,4

  Меркурий

  ppm

  <0,010

  Антимон

  ppm

  0,172

  Молибден

  ppm

  0,164

  Арсен

  ppm

  0,23

  Неодим

  ppm

  0,066

  Барий

  ppm

  2,86

  Никел

  ppm

  0,230

  Берилий

  ppm

  0,124

  Ниобий

  ppm

  <0,06

  Бисмут

  ppm

  0,1

  Осмий

  ppm

  <0,02

  Бор

  ppm

  31,2

  Паладий

  ppm

  <0,02

  Бром

  ppm

  16,7

  Фосфор

  ppm

  640

  Кадмий

  ppm

  0,09

  Платина

  ppm

  <0,02

  Калций

  ppm

  305 800

  Калий

  ppm

  238

  Въглерод

  ppm

  1 318 200

  Празеодим

  ppm

  0,302

  Церий

  ppm

  0,056

  Рений

  ppm

  <0,04

  Цезий

  ppm

  0,022

  Родий

  ppm

  <0,02

  Хлорид

  ppm

  2 420

  Рубидий

  ppm

  0,700

  Хром

  ppm

  1,764

  Рутений

  ppm

  0,116

  Кобалт

  ppm

  <0,10

  Самарий

  ppm

  0,166

  Мед

  ppm

  2,18

  Скандий

  ppm

  0,150

  Диспросий

  ppm

  0,096

  Селен

  ppm

  7,40

  Ербий

  ppm

  0,678

  Силикон

  ppm

  191,60

  Европий

  ppm

  0,142

  Сребро

  ppm

  0,196

  Флуорид

  ppm

  13,9

  Натрий

  ppm

  4 680

  Гадолиний

  ppm

  0,084

  Стронций

  ppm

  1 288

  Галий

  ppm

  0,230

  Сяра

  ppm

  3 906

  Германий

  ppm

  0,056

  Тантал

  ppm

  0,166

  Злато

  ppm

  <0,02

  Телур

  ppm

  0,096

  Хафний

  ppm

  0,05

  Тербий

  ppm

  0,100

  Холмий

  ppm

  <0,06

  Талий

  ppm

  0,192

  Индий

  ppm

  0,042

  Торий

  ppm

  <0,04

  Йод

  ppm

  28

  Тулий

  ppm

  0,034

  Иридий

  ppm

  <0,02

  Калай

  ppm

  0,126

  Желязо

  ppm

  324

  Титаний

  ppm

  16,38

  Лантан

  ppm

  0,170

  Волфрам

  ppm

  0,096

  Олово

  ppm

  0,262

  Ванадий

  ppm

  8,58

  Литий

  ppm

  1,386

  Итербий

  ppm

  0,188

  Лутеций

  ppm

  0,022

  Итрий

  ppm

  0,89

  Магнезий

  ppm

  30 400

  Цинк

  ppm

  14,60

  Манган

  ppm

  69,6

  Цирконий

  ppm

  0,282

  Витамин D3

  ppm

  5

  1 ppm = 1 μg = 0.001 mgПродукти

 • Coxamin

  COXAMIN e уникален продукт, съдържащ калций, изцяло на растителна основа. Произвежда се от калцифицирани Червени водорасли – Литотамнион калкареум.

 • Coxamin D

  COXAMIN D е разработен на базата на COXAMIN, обогатен с 5 μg Витамин D3/на 1 таблета.
  Този витамин е отговорен за доставянето на важните за костите – калций и фосфор.

 • Coxamin Kinder

  COXAMIN KINDER е уникален биоактивен мултиминерален комплекс, с формула свободна от лактоза и фосфати. Не съдържа пестициди, консерванти, оцветители, овкусители и аромати.

 • Coxamin Magne

  COXAMIN MAGNE e уникален продукт, съдържащ 74 микроелемента и минерала, изцяло на растителна основа. Произвежда се от калцифицирани Червени водорасли – Lithothamnion Calcareum.

 • Coxamin K

  COXAMIN К е хранителна добавка, съдържаща високо усвоим калций, получен от калцифицирани червени водорасли Lithothamnion Calcareum и максимални количества натурални витамин K2 и витамин D3. Две таблети COXAMIN K съдържат: Калций (Ca++) - 720 mg, Витамин D3 - 10 µg, Витамин К2 – 100 µg и други естествено налични общо 74 микроелемента и минерала. Други съставки: емулгатор - магнезиев стеарат,